Nya varumärken som lyckats i USA

På grund av att nästan hela världen är en fri marknad gör det att nya företag hela tiden dyker upp. Att lyckas slå sig in på en ny marknad är dock svårt, just på grund av att konkurrensen är mycket tuff. Detta innebär dock inte att det inte är möjligt. Denna artikel kommer därför kolla närmre på två nya varumärken som lyckats slå sig in på marknader med tuff konkurrens genom kreativ kommunikation.

Lush, en ny favorit för smink

När det kommer till försäljning av smink i USA har märken som Sephora och Etsy sedan flera år tillbaka varit de allra kändaste varumärkena. Men nu har dem fått konkurrens av ett företag vid namn Lush, som i sin tur lyckats slå igenom med sin unika marknadsföring och inriktning. Lush fokuserar nämligen på att sälja handgjorda produkter som är gjorda på ett etiskt och hållbart sätt. På så sätt har företaget lyckats vinna över konsumenter som vill köpa produkter som dem vet är bra både socialt och för miljön. Detta har kombinerats med en enkel och tydligt branding.

T-Mobile, nytänkande inom mobiltelefoni

I USA har marknaden inom mobiltelefoni länge dominerats av företag som AT&T och Verizon. Men de senaste åren har T-Mobile börjat slå sig in på marknaden genom att rikta sig mot en specifik målgrupp. Företaget har nämligen riktat in sig mot ungdomar som inte vill skriva på avtal med lång bindningstid. På så sätt har T-Mobile lyckats genom att lyssna på klagomålen som kunder har haft på marknaden sedan an lång tid tillbaka. Därefter byggde dem ett varumärke som tydligt riktade sig mot kunder som vill ha ett mer flexibelt mobilabonnemang. Detta är bland annat tydligt i marknadsföringen som belyser de olika negativa aspekterna med konkurrenterna. Dem gjorde också det enkelt för nya kunder att byta abonnemang genom att betala kostnaden för att flytta över telefonnummer.